Hur man rengör ett bambugolv

Bambugolv har nyligen fått ett uppsving bland heminredare. Detta på grund av dess vackra utseende som ger alla rum ett något unikt inslag – och dess bidrag till miljön, genom att minska koldioxidavtryck, gör bambugolv till en god investering. Detta förutsatt att ordentlig golvrengöring görs regelbundet.

Bambugolv kräver inte tung underhållsrengöring, men det kräver rätt rengöringsmetod. Ansamling av smuts minskar golvets glans och det bör alltid tas om hand med hjälp av en fin fiberkvast eller en mopp för att avlägsna lös smuts. Se till att golvet alltid är torrt så att damm inte ackumuleras. En ansamling av damm är som grus på sandpapper som kan sätta rispor i golvets yta.

En mjukare metod tillämpas alltid på bambugolv, på grund av dess glansiga yta, det finns inte mycket behov av våt rengöring. Använd fuktig trasa och en vatten-vinäger blandning som rengöringsmedel och torka den rengjorda ytan omedelbart med en trasa. Undvik att repa golvet och ha i åtanke vilka skor som används på golvet. Klackar kan göra orsaka bucklor och repor till exempel. Du bör också undvik missfärgning av ditt golv genom att inte utsätta det för solens UV-strålar.

Blev du intresserad och vill hitta mer information om golvläggning? Om du blivit intresserad av detta så surfa in på http://www.golvläggning.com. Detta är en mycket bra sida att starta på när du vill fördjupa dig i ämnet. Behöver du mer hjälp kan du här även komma i kontakt med kompetenta golvläggare till rimliga priser. Läs mer här: http://www.golvläggning.com/l%c3%a4gga-parkettgolv/

No related posts.